15 Eylül 2013 Pazar

Pizza Hamuru ( Cook Mutfağı Etkinliği )


 
Yıllar önce denediğim ve tuttaramadığım pizza hamurundan sonraki ilk denememi bugün EKS Mutfak Akademisinde Chef Muhittin Fidan ile gerçekleştirdim. Görüntüsünden ziyade tadını tarif edemeyeceğim. Öyle lezzetli oldu.











Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su 
  • 1 yemek kaşığı ayçiöek yağı
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 7 gr maya 
  • Garnutür (isteğe bağlı) 
  • 1 su bardağı domates sos 
Yapılışı :

  • Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır
  • İyice Cook Streç filme sarılır
  • Önce oda sıcaklığında mayalanır
  • Daha sonra oval şekilde istediğiniz incelikte küçük pizzalar yapılır ve domates sos eklenir 
  • Ve istediğiniz garnütürü kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun :) 

1 yorum: