16 Eylül 2013 Pazartesi

EKS Mutfak Akademisi- Cook Mutfağı Etkinliği






















EKS Mutfak Akademisinde, Chef Muhittin Fidan'ın eşiliğinde gerçekleştirilen Cook Mutfağı ürünlerini niçin tercih etmeliyiz ?



Neden COOK Doğada Çözünür Streç Film kullanmalıyım?

Günlük hayatımıza giren birçok plastik gibi normal streç filmin doğaya bırakıldığı andan itibaren çözünmesi yıllar alabiliyor. Yeni COOK Doğada Çözünür Streç Film ise 2 yıl içerisinde doğada tamamen yok olarak çevreye zarar vermiyor. 2 yıl içerisinde gerçekleşen bu çözünme, doğanın yapısında bulunan dal ve samanın çözünme süresinden bile daha kısa…

Yeni COOK’u normal streç film gibi kullanabilir miyim?

COOK Doğada Çözünür Streç Film, standart streç filmlerin tüm özelliklerine ve hatta daha fazlasına sahip… Cook’u her türlü gıdanın doğrudan teması veya saklanması için güvenle kullanabilirsiniz.

COOK Doğada Çözünür Streç Film’i, buzdolabı veya derin dondurucunuz içerisinde saklama amaçlı ve mikrodalga fırın içerisinde ısıtma işlemlerinde kullanmanızda hiçbir sakınca yok.

Doğada çözünmenin yanı sıra Yeni COOK yiyeceklerimi saklarken ne gibi avantajlar sağlıyor?

COOK Doğada Çözünür Streç Film, yapısı itibari ile streçleme esnasında cam veya diğer plastikler yerine kendisine daha iyi yapışır. Cama ya da diğer plastik kaplara tam yapışmaması ise hava geçirgenliğini artıran ve bu sayede yiyeceklerinizin daha uzun süre taze kalmasını, daha sağlıklı koşullarda muhafaza edilmesini sağlayan bir avantajdır.

Farkı ne? Neden doğada çözünebiliyor?

COOK Doğada Çözünür Streç Film, kontrolsüzce doğaya atılan plastik atıkların çevreye vermekte olduğu zararı minimize etmek amacıyla oxo-bio çözünür polietilenden üretilmiş yeni bir üründür.

Streç Film’in üretim formülü değiştirilerek içerisine doğada çözünmesini sağlayan katkı maddesi eklenir. Bu katkı maddesi, streç filmi toprakta bulunan mikro organizmaların besin kaynağı olarak kullanabileceği bir yapıya indirger. Mikro organizmaların tüketimi ile de “COOK Doğada Çözünür Streç Film” 2 yıl gibi çok kısa bir sürede doğada çözünmesini tamamlar.

Yiyeceklerinizi korurken, ekolojik dengeyi de koruyarak gelecek nesillere daha yaşanılır bir dünya bırakmak istiyorsanız, duyarlı davranıp COOK Doğada Çözünür Ürün Serisi’ni tercih edin.

 Yazı : Cook Mutfağı 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder