Dün akşam sevgili Şef Özlem Mekik
ve Şef Ayvaz Akbacak moderatörlüğünde, Develi ailesinin de katılımıyla
birlikte harika bir organizasyonun içindeydim..Bizim için hazırlanan bu
özel menüyü aşağıda ayrıca belirteceğim..Fıstıklı kebap, Yuvalama çorbası ve Develi Yaprak Sarma tatlısının tadı hala damağımda , sanırım o ertesi gün akşama kadar herkesin benim gibi karnı toktu..
Asırlık lezzet mirasının sahibi Develi Restaurantları Florya şubesinde; Bimutfak iki şefin ünlü Şefleri Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak moderatörlüğünde Türkiye'nin ünlü mekan ve yemek blogu yazarlarının davet edildiği asırlık lezzetler tadım buluşması gerçekleşti. Blog yazarlarını bizzat ağırlayan ve onlarla tek tek ilgilenen Yönetim Kurulu Başkanı Arif Develi, eşi Sevil Develi
lezzet mirasının sahibi oğulları Ali Develi, Nuri Develi ve eşiyle
birlikte asırlık lezzetler şöleni gece boyunca devam etti.
Develi asırlık lezzetler sofrasında; serpme mezeler, kalp şeklide pideler, gavurdağı
salatası, çiğ köfte, içli köfte, fındık lahmacun, yuvalama çorbası,
fıstıklı kebap, keme kebabı ve diğer kebap çeşitlerinden oluşan kebap
tabağı, birbirinden özel Develi lezzetleri blog yazarlarına sunuldu. Develi
Kebap'ın geçmişten günümüze lezzet hikayesinin sunumunun
gerçekleştirdiği slayt gösterisi ilgiyle izlendi. Şef Özlem Mekik ve Şef Ayvaz Akbacak tarafından Arif Develi'ye Türk mutfağına kattığı değerler adına plaket takdim edildi. Develi ailesi gecenin başından sonuna kadar tüm bloger dostlarla tek tek ilgilendiler. Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak Şefler, tarifi sır gibi saklanan Develi Restaurantlarına özel çiğ köfteyi yoğurarak geceyi daha da eğlenceli hale getirdiler. Develi Florya’da 300 kişilik özel organizasyonların yapılabileceği beyazlar içindeki davet salonunda hazırlanan gece, fıstıklı Develi yaprak sarma tadımıyla taçlandırıldı. Bu lezzet şöleni, toplu fotoğraf çekimi ve Develi Restoranlarının gecenin hatırası armağanları, blog yazarlarıyla paylaşmasıyla ve Develi Florya bahçesinde yakılan ateş etrafında kahveler içilerek son buldu.
Develi Kebap Hakkında; Kuşaktan kuşağa aktarılan lezzet, ustalık, profesyonellik ve titizliğin hikâyesi olan Develi Restaurant,
halen Develi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Arif Develi’nin
dedesi tarafından 1912 yılında, Antep’te kuruldu. Arif Develi, 1966
yılında İstanbul’a gelerek, İstanbul'un tarihi mekânlarından Samatya’da Develi restaurantı açtı. 6 yaşında mesleğe adım atan Arif Develi’nin çalışkanlığı ve titizliği sayesinde Develi adı bir efsane haline geldi. Bugün Samatya'da
bir klasik haline gelen ve gurmelerin uğrak yeri olan Develi, Türk
mutfağının zenginliğini inceliğini en iyi şekilde yansıtıyor. Gaziantep
mutfağı ile yetinmeyerek Ege, Akdeniz, Orta Anadolu yörelerinin farklı
tatlarını da özenle sunuyor. Arif
Develi, halen Develi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.
Ancak artık Develi mirasını iki oğlu, Ali ve Nuri Develi profesyonel
anlamda geleceğe taşıyor. Arif Bey’in öğretileriyle yetişmiş ve uzun
yıllardır develi çatısı altında olan ustalar ve hizmet ekibi de bu
mirasın diğer sahipleri olarak öne çıkıyor. Zaten Develi lezzetini ve
kalitesini bilenler de bu mirasın sürdürülmesinde önemli bir role
sahip. Antep
mutfağının lezzetlerini kendi ustalığıyla renklendiren Arif Develi’nin
bu ünlü mutfağa kattığı özel lezzetler de Develi efsanesini oluşturdu.
Örneğin, Develi’nin ünlü fıstıklı kebabı Arif Bey’in kendi buluşu olan
bir lezzet. Lezzet efsanesini, Samatya’dan sonra Etiler, Kalamış ve Ataşehir restaurantlarında
sürdüren Develi, son olarak Florya'da yeni şubesini açtı. Beş dönüm
arazi üzerinde kurulan Develi Florya, Develi lezzetlerinin
İstanbullularla buluşacağı 7. adres oldu. Kurulduğu
günden bu yana lezzeti ve hizmet kalitesiyle tanınmış otoritelerin
övgüsünü kazanan Develi, birçok ödülün yanı sıra 2002 yılında Avrupa'nın
en iyi restaurantlarını belirleyen Zagat Survey 2002 tarafından "İstanbul'un en iyi 5. restoranı" seçildi. Develi Samatya, 2006 yılında İngiltere'nin The Observer gazetesi tarafından dünyadaki "En iyi 100 lokanta" listesinde yer aldı.
Sunulan Asırlık Lezzetler
BAŞLANGIÇLAR
|
Yuvalama
Develi Pide, Tereyağ, Tulum Peynir
|
MEZELER
|
Abugannuş, Muhammara, Develi Sarma, Köpoğlu
|
ARASICAK
|
İçli Köfte, Özel Pastırmalı Humus, Dolma
|
Nar Ekşili Fındık Lahmacun
|
ANAYEMEK
|
Fıstıklı Kebap
|
Terbiyeli Kuzu Şiş
|
Kavurmalı Ala Nazik Kebap
Soğan Kebabı
Keme Kebabı
|
TATLILAR
|
Develi Yaprak Sarma
Ve
Meyve
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder