13 Şubat 2015 Cuma

Somon Burger (2 kişilik)



Malzemeler:

  • 300gr    Somon
  •  4-5 dal Dereotu
  • Yumurtanın yarısı
  • 50 gr.    Panko   
  • Tuz,Karabiber
  • 5-6 Yaprak Roka 
  • Hamurger Ekmeği 
  • Tartar sos 


Yapılışı :
  • Somon,dereotu,yumurta,penako vetuz karabiberi blender kabında birleştirin ve harç oluşturana kadar çekin.
  • Elde ettiğiniz harca köfte şeklini verip,streçleyerek buzdolabında dinlendirin.
  • Ekmeklerinizi ikiye keserek sıcak bir tavada her iki tarafına renk verin.
  • Dolaptan çıkardığınız somon köftelerinizi panko ile paneleyin.Uygun bir tavada zeytinyağı ileher iki yüzü altın rengi alana kadar pişirin.
  • ekmeğinizin arasına önce köfte,üzerine tartar sos ve rokalar olacak şekilde yerleştirin. 

Tarif Usla Akademi Cheflerine aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder