Yıllar önce denediğim ve tuttaramadığım pizza hamurundan sonraki ilk denememi bugün EKS Mutfak Akademisinde Chef Muhittin Fidan ile gerçekleştirdim. Görüntüsünden ziyade tadını tarif edemeyeceğim. Öyle lezzetli oldu.
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı ayçiöek yağı
- 2 yemek kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 7 gr maya
- Garnutür (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı domates sos
- Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır
- İyice Cook Streç filme sarılır
- Önce oda sıcaklığında mayalanır
- Daha sonra oval şekilde istediğiniz incelikte küçük pizzalar yapılır ve domates sos eklenir
- Ve istediğiniz garnütürü kullanabilirsiniz.
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil