Ve yine Chef Muhittin Fidan'ın eşliğinde yaptığımız " Muhammara " bildiğim kadarıyla Hatay ve Antep yörelerinde oldukça sık yapılıyor ve Restaurantlarda da son zamanlarda çok sık kullanılan bir meze. Ben bu tadı bugün ilk kez denedim ve artık sık sık sofralarımda da yer alacağını düşünüyorum. Deneyeceğiniz ilk tarfiflerinden birisi Muhammara olsun ve siz de geç olmadan bu tadı keşfedin..
Malzemeler:
- 2 su bardağı ceviz
- 4 yemek kaşığı paprika acı biber sosu
- 4 dilim ekmek ( ufalayarak) ( biz tost ekmeğinin içini kullandık )
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi (veya limon suyu ve şeker)
- 1 fincan kırmızı toz biber
- Kimyon
- 2 adet sarımsak
- Tuz
- 1 çar bardağı zeytinyağı
- Cevizleri 1-2 saat suda bekletin
- Cevizi iri parçalara bölünecek şekilde havanda dövün
- Ekmek,Sarımsak,Biber sosu,Tuz,Kimyon,Toz biber,Nar ekşisini ekleyin
- Kıvamına göre zeytinyağını karıştırın
- Cook Streç filmle streçleyip dolaba koyalım
- 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
Food Style : http://www.sanalmutfakmert.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder