Bi Mutfak İki
şef’in şefleri Özlem Mekik & Ayvaz Akbacak moderatörlüğünde Şamdam Garden
Etiler’de blog ve yemek yazarlarına kahvaltı düzenlendi.
18 Ocak 2015 Pazar günü, Bi mutfak iki şef in ünlü şefleri Özlem Mekik ve
Ayvaz Akbacak moderatörlüğünde Şamdan Garden Etiler’de Türkiye'nin önde gelen
blog ve yemek yazarlarına özel bir kahvaltı düzenlendi.
Buluşmada Şamdan Garden'ın yeni kahvaltı konsepti tadımı gerçekleştirildi.
Şef Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak tarafından, bu lüks kahvaltının içeriği
anlatıldı.
İstanbul'un en gözde semtlerinden Etiler'in marka yeme içme mekanı
ŞAMDAN, Pazar günlerine özel sabah kahvaltısı için, artık ŞAMDAN
GARDEN bölümünde misafirlerini ağırlayacak.
Nispetiye caddesinin üzerinde, Etiler'in merkezinde bulunan ünlü mekanda
Pazar sabahı 10:00-12:30 arası servis edilecek lüks serpme kahvaltı
konseptinin fiyatı sadece 40 TL olacak.
Tamamen Türk kahvaltısı konseptinde sunulan ve 40'a yakın çeşit ürünün
bulunduğu kahvaltıda, özel şarküteri tabağında jambon, salam, dil söğüş ve
pastırma bulunuyor. Zeytin çeşitleri, Gemlik’ten getirilmiş zeytinyağı
içerisinde sunulan özel kırma ve sele zeytinden oluşuyor. Zengin peynir
tabağında, Ezine peyniri, Tonoz tereyağı, gurme kaşar ve tel peyniri gibi
ürünler lezzet severlerle buluşuyor. Organik ev yapımı reçeller, Mini tam
buğday ekmekleri, taze simit, ev yapımı poğaça, açma gibi hamur işi ürünleri,
menemen, hellimli ızgara sucuk, gurme sigara böreği, taze
çay ve pek çok leziz kahvaltılık ürün size Şamdan Garden Etiler’de lezzetli
ve keyifli bir pazar sabahı vadediyor.
Şamdan Garden'da hafta içi ve hafta sonu her gün öğle yemeği de
yiyebilirsiniz. Bi mutfak iki şef in ünlü
şefleri Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak, Şamdan Garden kalitesiyle
misafirler için öğle yemeklerinde tercih edebilecekleri şu lezzetleri önerdi:
Çıtır karides :8 TL
Beef Salata: 28 TL
Makarna çeşitleri:
10 TL - 25 TL arası
Bi Mutfak İki Şef Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak tarifiyle
kahvaltılık acuka tarifi…
Acuka
Malzemeler
6 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı ceviz
1 su bardağından biraz az ekmek içi ya da galeta unu
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tutam karabiber
1 tutam kırmızı pul biber
1 Çay kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı kekik
1 tutam nane
1 Çay kaşığı yenibahar
Hazırlanışı:
Tencereye zeytinyağını, biber salçasını, domates salçasını koyun.
Salçaların kokusu çıkana kadar kavurun. Cevizi robottan geçirin.
Sarımsakları rendeleyin. Bir kabın içine tüm malzemeyi koyun ve iyice
karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder