16 Şubat 2014 Pazar

Terayağlı Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı




Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı pirinç pilavı ( 4 kişilik ) 
  • 2 su bardağı kaynamış su
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ,
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • İsteğe bağlı tuz,karabiber

Yapılışı :
  • 1,5 su bardağı pirinci en az  40-45 dk. kadar sıcak suda bekletin,
  • Limon suyunu da içine ilave edin
  • Sıcak suda beklemiş pirinçlerinizi, beyaz suyu çıkana kadar güzelce yıkayın,
  • Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağ ve tereyağını koyup,kızdırın,
  •  Süzdüğünüz pirinçlerinizi 2 dk. kadar güzelce kavurun, (tane tane birbirinden ayrılana kadar)
  • Daha sonra kuş üzümlerinizi ekleyin,
  • Kaynamış sıcak suyunuzuda kavrulan pirinçlerinizin üzerine ilave edip,tuzunu atın,
  • Arada bir iki kere karıştırın sadece ve suyunu çekene kadar pişirin ve bir peçete kapatarak iyice dinlenmeden servis yapmayın..
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder