Malzemeler:
- 1,5 su bardağı pirinç pilavı ( 4 kişilik )
- 2 su bardağı kaynamış su
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ,
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- İsteğe bağlı tuz,karabiber
Yapılışı :
- 1,5 su bardağı pirinci en az 40-45 dk. kadar sıcak suda bekletin,
- Limon suyunu da içine ilave edin
- Sıcak suda beklemiş pirinçlerinizi, beyaz suyu çıkana kadar güzelce yıkayın,
- Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağ ve tereyağını koyup,kızdırın,
- Süzdüğünüz pirinçlerinizi 2 dk. kadar güzelce kavurun, (tane tane birbirinden ayrılana kadar)
- Daha sonra kuş üzümlerinizi ekleyin,
- Kaynamış sıcak suyunuzuda kavrulan pirinçlerinizin üzerine ilave edip,tuzunu atın,
- Arada bir iki kere karıştırın sadece ve suyunu çekene kadar pişirin ve bir peçete kapatarak iyice dinlenmeden servis yapmayın..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder