Manisa'nin tarihi ver turistik mekanlarindan olan Yenihan'da kafe
işletmeciliği yapan Tamer Cipiloğlu, cilveli kahveye sahip çıkıp yeniden
canlandıran kişi. Eski dönemlerde şehzadeler için de özel olarak
hazırlanan bu kahve, asıl şöhretini gelinlik kızlarla edinmiş. Gelinlik
kızlar eve gelen görücülere bu cilveli kahveyi hazırlarmış.
Cilveli kahve, sunumu ve tüketiliş şekliyle diğer kahvelerden
ayrılıyor. Fincana dökülen bol köpüklü Türk kahvesinin üzerine çifte
kavrulmuş, öğütülmüş badem ve iki çeşit baharattan oluşan karışım
dökülüyor. Kahvenin yanında bir kaşık veriliyor. Kahve içilmeden önce
bademler yeniyor. Ardından kahve içiliyor. Köpükle badem ezmesinin
karışımı özel bir tat oluşturuyor. Dövülmüş bademin kahvenin dibine
çökmemesi için mutlaka çifte kavrulmuş olması gerekiyor.
Kahve'nin tadı ile ilgili benim fikrimi soracak olursanız , benim damak tadıma pek uymadı.Ne yeniliyor,ne içiliyor. Tabi hala bu kahvenin tiryakileri var.
Manisa'ya yolunuz düşerse Yeni Han'da bulunan Han Cafe'de denemenizi öneririm.
(Yenihan) Merkez, Manisa
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder