10 Aralık 2014 Çarşamba

Velvet Cafe-Galata








Velvet Cafe; Galata Kulesi'nin  hemen yanında Kule dibi çıkmaz sokakta, sol tarafta yer alıyor.. Aynı zamanda biliyorsanız Anemon Rest.'ın yan sokağı..


  


 Bir pazar sabahı tembel tembel otururken ve bir yandan da velvet cafeyi düşünürken üşengeçliğimi kırıp hemen hazırlandım..


 sakin ,huzurlu, nostaljik,renkli ,sevimli bir mekan, Kapıdan içeri girdiğiniz andan itibaren samimi karşılama, sıcak vintage dekarasyonu ile anneannenizin babannenizin evinde gibi hissediyorsunuz.





Türk Kahvesi ya da Fincan'da çay içmek istediğinizde ilk olarak masanıza boş fincanlar geliyor, hepsinin hikayesi size anlatılıyor ve sizkaç yıl öncesine ve nereye gitmek istediğinize karar veriyorsunuz..





Tadı damağınızda kalacak nice 40 yılların hatrına, samimi dostlukların, tatlı sohbetlerin, sıcacık bir aile ortamının ve de bol köpüklü  Türk kahvesinin adresi kesinlikle Velvet Cafe..






Öğle saatleri olmuştu ben gidene kadar , Türk kahvesi ile başlasam da biraz zaman geçince acıktığımı hissetim..Menüdeki Mercimekli Buğday Salatasını gözüme kestirdim ve siparişimi verdiğim anda 3 dk. sonra masamdaydı.Gerçekten çok lezzetliydi, evde de en kısa zamanda deneyeceğim..










 
 
 
 
 
 
Tam hesabı istedim kalkıyordumkii ,masaya ikram olarak un helvasını getirdiler.Bu un helvasının lezzeti gerçekten çok başka, hiçbir yerde bugüne kadar yemedim.Sıcacık, yumuşacık ağzınızda eriyor resmen..












Evet..Bugüne kadar birçok cafe ve mekanda bulundum..Sanırım böyle huzurlu ve keyifli bir mekana denk gelmemiştim. Gitmediyseniz hiç düşünmeyin.Kahvaltısı da var, kek,börek,kurabiyelerini de deneyin ,hepsi ev yapımı..Sudanlı bir annenin marifetlerinin tadına muhakak bakın..











Bereketzade M Kule Çıkmazı 7A Galata Beyoglu

8 Aralık 2014 Pazartesi

Alaçatı -İmren Pastanesi


Bu yaz  Alaçatı'ya iki kez gitme şansım oldu..Gelmeden önce Alaçatı hakkında diğer gezi bloglarından biraz bilgiler edinmiştim..ve gitmeden karar verdim ki , İmren Pastanesine uğramadan dönmeyeceğim , her iki gidişimde de uğradım. 

Aslında buranın en çok tercih edilenleri  Sakızlı Dondurmalı İrmik Helvası ve  Sakızlı muhallebi ve de Sakızlı Kurabiyeleri, ben diğerlerini daha önce tattığım için son gittiğimde Profetirol tercih ettim. Gerçekten lezzetliydi,hala tadı damağımda.. Fazla da söze gerek yok..Yolunuz düşerse İmren'e uğramadan dönmeyin..